Antoinet Murier Warm Winter

- Free Lightroom Preset -


Steeds vaker krijg ik de vraag hoe ik mijn foto's bewerk. En om eerlijk te zijn, is die vraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Fotobewerking is heel persoonlijk en afhankelijk van veel verschillende factoren, waardoor er helaas geen one-click-solution is die ervoor zorgt dat al je foto's er altijd mooi uit zullen zien.

Veel fotografen maken gebruik van Lightroom presets en met deze voorinstellingen geef je jouw foto's meteen een bewerkte look. Ook ik gebruik mijn eigen samengestelde presets, zodat al mijn foto's dezelfde look en feel hebben. Toch zal ik altijd per foto nog bepaalde aanpassingen doen, omdat elke foto anders is.

 

Hoe je een foto bewerkt is o.a. afhankelijk van de volgende factoren:

- welke camera of lens je gebruikt

- of je in raw of jpg fotografeert

- in welk licht je fotografeert

- welke witbalans je hebt ingesteld

- en natuurlijk jouw persoonlijke smaak!

 

De Antoinet Murier Warm Winter preset heb ik gebaseerd op de instellingen die ik zelf vaak gebruik. Voor deze Lightroom preset heb ik de kleuren extra warm gemaakt, wat voor een fijne sfeer zorgt in de foto's. De lichte tinten (highlights) worden zachter gemaakt, de schaduwen worden iets opgelicht maar blijven wel diep. De huidstinten zijn warm en flatterend, zonder oranje te worden.

Het kan zijn dat je bij gebruik van de preset nog wat kleine aanpassingen moet doen, maar dit is een mooie basis om mee verder te gaan. Ik ben benieuwd wat deze preset voor jouw foto's zal doen! Tag je jouw foto's met #antoinetmurierpreset?

 

free lightroom preset examples warm winter
free lightroom preset examples warm winter
free lightroom preset examples warm winter
free lightroom preset examples warm winter
.

Kom je er toch niet helemaal uit? Misschien is een 1-op-1 sessie dan iets voor jou! Tijdens deze sessie ga ik persoonlijk met je aan de slag en kun je al je vragen aan mij stellen, bijvoorbeeld hoe ik foto's bewerk en retouch in Lightroom! Klik hier voor meer informatie.