Over mijn nieuwe doelgroep: creatieve ondernemers

Antoinet Murier Photography is er speciaal voor creatieve ondernemers. Na een aantal jaren als fotograaf werd het voor mij hoog tijd om me te gaan richten op een specifieke doelgroep, me te specialiseren. Ik realiseerde me dat ik voor mezelf mijn ideale klant moest gaan bepalen. Ik kan bijna niet geloven dat het zo lang heeft geduurd voordat ik daar eindelijk achter kwam!

Jarenlang wilde ik maar alles doen, er voor iederéén zijn. Wat blijkt, dat werkt dus helemaal niet. Als je probeert iedereen aan te spreken, spreek je namelijk niemand écht aan.

 

Het afgelopen jaar heb ik zoveel andere jonge, creatieve ondernemers mogen ontmoeten. Ik kwam erachter dat er een grote groep vrouwen-met-ballen bestaat, jonge vrouwen van mijn generatie, die hun hart volgen en hun dromen waarmaken. En dat wist ik natuurlijk wel, maar ik had daar nooit zo bij stil gestaan. En ik merkte hoe ontzettend leuk ik het vind om onderdeel te zijn van deze groep en met deze doelgroep samen te werken.

 

Ik realiseerde me dat er bij ondernemers van mijn generatie meer dan ooit behoefte is aan mooi beeldmateriaal. Onze onderneming speelt zich grotendeels online af en om ons te onderscheiden, móeten we onszelf laten zien. Ik denk dat jij daarom, net als ik, gewoon mooie foto’s van jezelf wilt. Foto’s waarop jij en je merk kunnen stralen. Geen traditionele productfotografie, maar persoonlijke, lifestyle geïnspireerde foto’s in een stijl die bij jou past.

 

Nu is ‘creatieve ondernemers’ natuurlijk alsnog best een brede doelgroep. Ik wil me daarom vooral focussen op creatievelingen in de trouwbranche. Mijn klanten zijn jonge vrouwen die against all odds hun eigen onderneming zijn gestart. Zij hebben besloten om hun hart te gaan volgen en hun droombaan na te streven. Waar anderen zeiden ‘hier valt geen droog brood mee te verdienen’ of ‘wees realistisch’, kozen zij voor het onbekende.

 

Mijn klanten geloven in sprookjes. Zij zijn romantisch, houden van de liefde en van alles dat mooi is. Mijn klanten zijn de sieradenontwerpsters, de bruidsjurkdesigners, de bloemisten en stylisten, de schoonschrijvers, de taartenbakkers en de plaatjesmakers.


«   »