Waarom ik de naam van mijn bedrijf wijzigde

The word is out! ALLEGRAFIE is vanaf nu Antoinet Murier Photography. Ik heb de naam van mijn bedrijf gewijzigd en ik leg jullie graag uit waarom.

Toen ik mijn bedrijf startte, inmiddels alweer 4 jaar geleden, begon ik als freelance tekstschrijver en fotograaf. De combinatie van beide inspireerde me voor de naam van het bedrijf ALLEGRAFIE: alle soorten 'grafie'. Die naam is prima, klinkt professioneel en er bestaat niets anders dat zo heet, dus dat werkt fijn voor Google.

 

Toch bleek dat de naam verwarrend was. Ik hoorde van verschillende kanten dat de naam eerder deed denken aan kalligrafie in plaats van aan fotografie. En nu ik eigenlijk alleen nog maar fotografeer, is een andere naam passender! 


Antoinet Murier staat voor een persoonlijk merk dat dicht bij mezelf staat. Heel bewust heb ik gekozen voor het gebruik van mijn eigen naam, Antoinet. Antoinet is wie ik ben en hoe ik me aan je voorstel. Hi! Ik ben Antoinet.


Murier (Frans voor moerbei) is een geromantiseerde variatie op mijn eigen achternaam, Moerman. Op z’n Frans, omdat dat bij m’n voornaam past. En zonder ^ dakje, want dat maakt het alleen maar ingewikkeld.


Antoinet Murier Photography staat ook voor een nieuwe richting die ik op ga met mijn bedrijf. Een andere focus, en één waarin mijn persoonlijkheid naar voren komt.


 »